Turneu National de Dezbateri
Noi orizonturi pentru politica medicamentului din Romania
Institutul Clinic Fundeni, Bucuresti | 27 iunie 2018, orele 12.00.
05′ Scurta introducere a proiectului
50′ Prezentari subiecte de discutie
Autorizare, politica de pret si rambursare – Proces legislativ si relevanta pentru practicieni
➤ Prof. Dr. Robert Ancuceanu – Profesor la Facultatea de Farmacie a UMF “Carol Davila” Bucuresti – Botanica Farmaceutica si Biologie Celulara, cu experienta practica solida de peste 20 ani in domeniul farmaceutic, in cadrul Ministerului Sanatatii si Agentiei Nationale a Medicamentului, licentiat in studii farmaceutice si drept.
Practica medicala – Relevanta si implicatiile deciziei medicale in tratamente: protocoale, prescriptii, si adaptarea tratamentului la nevoile pacientului
➤ Prof. Dr. Mihai-Mircea Diculescu – sef de catedra la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, director al Centrului de Gastroenterologie si Hepatologie Fundeni, sef Centru de Gastroenterologie si Hepatologie Fundeni, Institutul Clinic Fundeni.
Aspecte legale & proceduri legale relevante – La ce sa fim atenti si implicatii legale ale prevederilor legislative curente
➤ Av. Liviu Fatu – expert in drept administrativ, consultant pentru institutii publice din 1998, cu o bogata experienta in domeniul sanatatii si industria farmaceutica.
Buget & finantare in sanatate – Mecanismele de finantare si implicatii ale acestora in practica medicala
➤ Dr. Horia Cristian – medic primar chirurg, coordonator al centrului de politraumatologie “Casa Austria” din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Pius Brinzeu” Timisoara, membru al corpului didactic al UMF “Victor Babes” Timisoara din anul 1992, presedinte CJAs Timis 2006-2008, deputat in Parlamentul Romaniei, 2008-2016, Comisia de Sanatate si Familie.
Etica in politica medicamentului si prescrierea acestora – Perspectiva pacientilor asupra ingrijirii sanatatii lor
➤ Dr. Cristian Ducu – doctor in filosofie al Universitatii din Bucuresti, presedinte al European Ethics & Compliance Association, fost membru al Comisiei Nationale de Bioetica a CNR-UNESCO, cu o vastă experienta in domeniul Eticii Aplicate, expert in politici publice si contributor activ la elaborarea unor politici ale Ministerului Sanatatii cu privire la transparenta TOV, consiliile de etica si mecanismul de feedback al pacientului.
30′ Discutii moderate
Acest eveniment face parte din seria de dezbateri nationale “Noi orizonturi pentru politica medicamentului din Romania”, organizata de Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics si Point Public Affairs sub egida unui program educational privind politica medicamentului din Romania. Proiectul este sustinut de AbbVie.
La aceasta sesiune de dezbateri sunt invitati sa participe medici si rezidenti din Institutul Clinic Fundeni dar si din alte unitati medicale. De asemenea, la eveniment pot participa si studenti din anii terminali. Va rugam sa va inscrieti la eveniment utilizand formularul de mai jos.