Comunicarea politică în campania electorală: ce poate şi ce nu poate spune un politician?

Dezbaterile Publice de Etică Aplicată 2014/2015 (Bucureşti)

Februarie 26, 2015 | 16.00.-19.00. | Locaţie: Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Sala Multifuncţională

 

This is a text block. Click the edit button to change this text..

 

 

This is a text block. Click the edit button to change this text..

 

Dumitru Borţun

Mircea Geoană

Mircea Geoană este senator în Parlamentul Romaniei şi preşedinte al Institutului Aspen din România. Între 2005 şi 2010 a fost preşedintele Partidului Social-Democrat si preşedinte al Comisiei de Relaţii Externe a Senatului României, iar în 2006 a fost ales preşedinte pentru Europa de Sud-est al Comitetului Socialist Internaţional. Mircea Geoană a avut şi o carieră diplomatică de succes, fiind Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţial al României în Statele Unite ale Americii, fiind ministru Relaţiilor Externe timp de patru ani (2000-2004), ocupând şi poziţia de preşedinte-în-funcţie al OSCE în 2001. Deţine un titlu de doctor în economie din partea Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi a predat în cadrul SNSPA şi Universităţii Nicolae Titulescu. Este expert în integrare Trans-Atlantică şi a publicat mai multe articole şi cărţi pe acest subiect.

Oana Marinescu

Fondatoare și manager al companiei de consultanță în comunicare OMA Vision, Oana creează și implementează proiecte și strategii de comunicare cu viziune, credibilitate și curaj, deschizând noi perspective de pozitionare, acțiune și dezvoltare pentru toți cei implicați și pentru publicul larg. Participă ca speaker și moderator la numeroase evenimente, cu precădere pe teme de leadership, comunicare, media, diplomație publică.
Ca secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului, (ianuarie 2005 – februarie 2007), precum și ca director general pentru diplomație publică în cadrul Ministerului Afacerilor Extern, (martie 2008 – iulie 2010), Oana a implementat proiecte ambițioase destinate transparentizării și profesionalizării comunicării publice a celor două instituții. De asemenea, Oana a lucrat în campania electorală a Alianței D.A., în 2004, iar anterior a fost jurnalistă pe politică internă.

Arthur Suciu

Arthur Suciu este scriitor și comunicator politic. După studii de filosofie, urmate la Cluj, Iași și București, lucrează în jurnalism și comunicare politică. Este doctor în științele comunicării, cu o teză despre discursul autonom, în care abordează relația dintre discursurile private (în speță, filosofice și literare) și discursul politic. Este specializat în strategie, analiză de discurs și copywriting. A lucrat, ca account, pentru mai mulți politicieni importanți, între care Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta. Arthur Suciu a publicat, până acum, două cărți de fragmente existențiale, Contribuții la apocalipsă (2008) și Fericirea în vid (2012), o carte de eseuri politice, Drumul către viața privată (2009), și lucrarea teoretică Discursul autonom. Strategii de comunicare (2013). A publicat editoriale în Ziarul financiar, Cadran Politic, Gândește, Adevărul etc.

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA)
Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA)